Commissioning i byggeriet 

Kvalitetssikring, test eller funktionsafprøvning – kært barn har mange navne. Nogle vil måske mene, at det er det samme som commissionering, men der er store kontraster imellem disse ord og betydningen er kolossal – Vi i Agreement Consulting kender til disse forskelle og er specialister i commisioning.

Begrebet commissionering er den danske udgave af det engelske “commissioning”, der oprindeligt stammer fra skibsindustrien, som indførte processen for at sikre optimalt samspil.

I dette forløb bliver alle tænkelige scenarier udfordret og afprøvet. Kun sådan kan man få en risikovurdering, der ikke kun inddeler i de kritiske niveauer men også tester niveauet og påvirkningen til andre anlæg.

Et commisioneringsforløb kan indeholde mange parametre såsom stress-test og tværfaglige test eller måske gængse redundansinstallationer. I denne fase er det vigtigt at kende anlæggene individuelt men også samspillet med andre anlæg.

Commissionering vinder frem i disse tider – nok fordi mange må sande, at selvom de fik den komponent de havde bestilt, aldrig fik fuldskalatestet komponenten alene eller i samspil korrekt eller tilstrækkeligt.

Vi udfører skræddersyet commissionering. Det betyder kort sagt, at vi tilpasser commisioneringen til dit specifikke projekt og ikke arbejder ud fra en generel manual.

Med Agreement Consulting på holdet sikrer du, at dit byggeprojekt får en tilfredsstillende virkningsgrad og en driftssikker cyklus, der optimerer levetid og energiparametre samt udfaser nedetider af din produktion.

Kontakt os for nærmere information.